Chatbot

Facebook gir Microsoft konkurranse om chatbot-ene

Avduket bot-motor til Messenger.

Facebook gir Microsoft konkurranse om chatbot-ene
(Bilde: Facebook)

Avduket bot-motor til Messenger.

Mindre enn to uker etter at Microsoft kunngjorde en tung satsning på chatbot-er for en rekke kommunikasjonskanaler, kom Facebook i går med en lignende tilnærming for selskapets Messenger-tjeneste.

En chatbot er i utgangspunktet et program som skal kunne simulere en relativt naturlig samtale med brukeren, gjerne skriftlig. Selv om slik programvare har eksistert siden 1960-tallet, ventes det at nyvinninger innen kunstig intelligens og maskinlæring vil gi en langt bedre opplevelse for brukeren enn det som tidligere har vært mulig.

Programmerings-grensesnitt

Hovedmålet for de to selskapene er dog ikke å tilby slike chatbot-er selv, men å legge til rette for aktører som ønsker å tilby slike chatbot-baserte tjenester.

Det Facebook derfor avduket i går, under selskapet F8-konferanse, var derfor en betautgave av Messenger Platform, altså en mulighet for eksterne utviklere til å bygge egen funksjonalitet på toppen av Messenger-tjenesten.

En bot gir brukeren mulighet til å sende strukturerte meldinger i Facebook Messenger.

I tillegg til programmeringsgrensesnitt for å sende og motta meldinger og annet Messenger-relatert innhold i tredjepartsapper, inkluderer plattformen også Wit.ai Bot Engine, som tilbyr programmeringsgrensesnitt for å analysere og gjøre om det naturlige språket i meldinger til strukturerte data.

Motoren tilbyr blant annet ressurser for trening av bot-er ved å bruke eksempelsamtaler.

Meldingsmaler

Facebook mener dog at brukerne vil foretrekke å kommunisere med bot-ene på en strukturert måte, for eksempel ved å velge alternativer ved å trykke på knapper, i stedet for å forsøke å lære seg hva bot-en egentlig forstår av naturlig språk. Derfor tilbyr selskapet også generiske meldingsmaler som skal gjøre det enklere for utviklere å tilby dette.

Mer informasjon om bot-mulighetene finnes på denne siden. En oversikt over en rekke andre, utviklerrettede nyheter Facebook presenterte i går, finnes her.

Til toppen