Facebook-hack i Haugesund

Ofre har også mistet tilgang til Hotmail.

6. apr. 2011 - 07:57

Haugesund (NTB): Politiet i Haugesund fikk tirsdag kveld melding fra flere personer som hadde fått sin Facebook-konto overtatt av hackere. Det er uklart om hackingen har stort omfang.

Meldingene kom til operasjonssentralen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ved 22.30-tiden. Foreløpig kjenner politiet til et titall tilfeller.

– Det dreier seg om to personer og flere i deres respektive vennekrets. De to kjenner hverandre ikke og bor på forskjellige steder i politidistriktet, opplyser operasjonsleder Johan Inge Særsten til NTB.

Brukerne som har meldt inn om hackerangrep, har først fått opp meldingen «You are next». Deretter har profilbildet deres blitt byttet ut med en animasjon og passordet blitt endret, ifølge politiet.

– Dermed har de mistet tilgangen til kontoen sin. Noen har også mistet tilgangen til Hotmail-kontoer de har i tilknytning til Facebook, sier operasjonslederen.

Politiet sier det foreløpig ikke er mye annet de kan gjøre enn å mane publikum til forsiktighet. Onsdag vil de ta kontakt med Facebook for å se om noe kan gjøres med problemet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.