JUSS OG SAMFUNN

– Facebook har fått mye å jobbe med

Bjørn Erik Thon mener det irske datatilsynet har gjort et grundig og lovende arbeid.

Rapporten fra det irske personverntilsynet gir Facebook mye å arbeide med, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.
Rapporten fra det irske personverntilsynet gir Facebook mye å arbeide med, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.
22. des. 2011 - 13:45

Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, mener hans irske kollegas granskning av Facebook er et grundig stykke arbeid som gir Facebook mye å jobbe med fram til neste revisjon av selskapets personvernpraksis i juli 2012.

– Jeg ser det i sammenheng med det amerikanske myndigheter oppnådde for en måned siden. Facebook har nå kommet med en rekke innrømmelser og løfter om bedre personvern. Det viser at det er viktig å ha en kontinuerlig dialog med Facebook og presse dem.

Thon sier at Facebooks reaksjoner på granskningen bekrefter erfaringer han hittil har hatt med selskapet.

– De er seriøst opptatt av å ha dialog med personvernmyndigheter, og de tør å innrømme feil. Det er positivt.

En global koalisjon av personvernmyndigheter kjører nå et forholdsvis samstemt løp i forhold til Facebook. Thon nevner spesielt USA, Canada, Australia, Norden, Tyskland og Irland, samt at de tre siste også marsjerer i takt med EU.

– Disse opptrer både samlet og hver for seg. Datatilsynet i Norge skal for eksempel ha et nytt møte med Facebook midt i januar. Der skal vi diskutere både den irske rapporten og andre temaer.

Thon understreker betydningen av en prosess.

– Overfor de irske personvernmyndighetene har Facebook tatt på seg mange arbeidsoppgaver, som skal gjennomføres etappevis. Det er en fin måte å jobbe på.

Det irske personverntilsynet håper at Facebook vil utvikle seg til et forbilde for andre sosiale tjenester.

– Det sitter langt inne for meg å ville se på Facebook som et forbilde innen personvernet. De har et stykke å gå. Det som teller, er at de er et selskap det går an å snakke med. Det vi kan håpe på, er at godt personvern blir en faktor i konkurransen mellom de ulike nettsamfunnene.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.