BEDRIFTSTEKNOLOGI

Facebook hyller norsk friprog-rakett

Gigantnettstedet avhenger av Varnish.

25. mars 2010 - 15:25

Varnish, den åpen kildekode-baserte webakseleratoren som ble utviklet av Linpro og danske Poul-Henning Kamp for VG Multimedia i 2006, har fått mye positiv omtale, spesielt i Norge. Men den brukes også av et av verdens største nettsteder.

Facebook, som har fått mye oppmerksomhet for selskapets egenutviklede løsninger for å kunne håndtere den massive trafikken, er en aktiv bruker Varnish. Det fortalte David Recordon, leder for Facebooks åpen kildekode-initiativer under Open Source Business Conference i San Francisco i forrige uke.

- Vi avhenger av Varnish-prosjektet. Varnish er en utrolig åpen kildekode-cache. Milliarder av spørringer på Facebook leveres omkring i verden gjennom Varnish hver eneste dag, sa Recordon, ifølge Infoworld.

Recordon fortalte dette bare noen få dager etter at det ble kjent at Redpill Linpro, som selskapet nå heter, har opprettet et eget norsk selskap som skal utvikle, forvalte og ivareta produktet.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.