TELEKOM

Facebook i «tette samtaler» med Microsoft

Kan gi Bing tilgang til persondata som Google utestenges fra.

16. sep. 2010 - 11:45

Ifølge All Things Digital pågår det «tette samtaler» mellom Facebook og Microsoft med tanke på å utdype et allerede langvarig og omfattende partnerskap.

I oktober 2007 betalte Microsoft 240 millioner dollar for 1,6 prosent av aksjene i Facebook. I oktober i fjor gikk Facebook med på å gi Microsofts søketjeneste Bing adgang til å integrere statusoppdateringer i sanntid. I sommer har både Microsofts e-postklient Outlook og lynmeldingsklienten Windows Live Messenger fått utvidelser som kopler dem til Facebook og andre sosiale tjenester. Det er ellers Bing som står for søk i Facebooks tjeneste.

Ifølge All Things Digital skal samtalene nå dreie seg blant annet om å gi Bing tilgang til anonymiserte data fra bruken av «Like»-knappen til Facebook. Denne knappen preger nå et enormt antall nettsteder: Hvis man klikker på den samtidig som man er logget på Facebook, varsles alle ens venner om at man liker den siden det klikkes fra.

Muligheten til å søke i slike data åpner interessante perspektiver for både brukere og kanskje framfor alt annonsører, siden de gjenspeiler hva folk er interessert i, i øyeblikket.

Dette er data som ikke er tilgjengelig for Google. Samtalene dreier seg med andre ord om å gi Microsoft en konkurransefordel framfor erkefienden.

Kildene til All Things Digital understreker at det ikke er på tale å tilby Bing adgang til informasjon som brukerne ikke har innstilt på skal være offentlig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.