AVTALER & KONTRAKTER

– Facebook kjøper Gowalla

Handler selskaper og forbereder kraftig vekst.

5. des. 2011 - 10:06

CNN meldte før helgen at Facebook har kjøpt Gowalla, en tjeneste som i utgangspunktet var en utfordrer til posisjonsinnsjekkingstjenesten Foursquare, men som senere i større grad har forsøkt å bli en tjeneste for posisjonsbestemte fortellinger og bilder. Verktøyene til Gowalla har også gjort det mulig å sjekke inn på flere ulike tjenester på en gang. Dette gjaldt også Facebooks tidligere Steder/Places.

Det er en ikke navngitt kilde som forteller CNN om oppkjøpet.

– De passer perfekt sammen. Til syvende og sist handler Gowallas visjon om at folk forteller historier, og Facebooks visjon for Timeline handler om historiene om de viktigste øyeblikkene i livet, sier kilden.

Denne tidslinjen er foreløpig valgfri å ta i bruk.

Ifølge kilden er det ikke bestemt om Gowalla-applikasjonene for blant annet iOS og Android vil opprettholdes.

AllthingsD gjenga i går en epostmelding som administrerende direktør i Gowalla, Josh Williams, sendte til aksjonærene etter at CNN kom med historien.

Der verken bekrefter eller avviser han oppkjøpet direkte, men skriver at blekket på avtalen ikke er tørt, og at selskapets policy er at det ikke kommenterer rykter og spekulasjoner.

Det er uklart hvor mange medlemmer Gowalla har. For et år siden var antallet 600 000, mens FourSquare hadde rundt 10 millioner medlemmer i juni i år.

Facebook forventer på sin side kraftig vekst i året som kommer. Reuters skriver at Sheryl Sandberg, chief operating officer i Facebook, nylig fortalte at selskapet skal ansette flere tusen nye mennesker, ikke minst ingeniører, det kommende året. Det er ventet at mange av disse vil bli jobbe ved selskapets avdeling i New York. Selskapet har i dag omtrent 3000 ansatte. De fleste av disse er jobber ved Facebooks hovedkontor i Palo Alto i California.

Reuters siterer dessuten en kilde som forteller at Facebook hadde en nettoinntekt på en halv milliard dollar i første halvår. Omsetningen var på 1,6 milliarder dollar, dobbelt så mye som i samme periode i fjor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.