RESULTATERFINANS

Facebook kjøper israelsk teknologi

Bruker «minst» 100 millioner dollar på Onavo.

Utvalge skjermbilder fra Onavo Count for Android viser hvordan appen fungerer.
Utvalge skjermbilder fra Onavo Count for Android viser hvordan appen fungerer.
14. okt. 2013 - 14:45

Gründerne Guy Rosen og Roi Tiger i det israelske oppstartselskapet Onavo (se artikkelen Gjør iPhone billigere i bruk fra mai 2011) skriver på sin blogg at de skal overtas av Facebook.

Summen er ikke kjent, men den israelske avisen Haaretz melder at det dreier seg om minst 100 millioner dollar.

Onavo startet med å tilby en iPhone-app – i dag kjent som «Extend» – for å komprimere innkommende datatrafikk, ikke bare vanlig surfing men også e-post og applikasjoner som Facebook, Google Maps med flere. Hensikten er å spare penger for brukeren ved å redusere datatrafikken til en brøkdel, ned mot 20 prosent. Onavo Extend er i dag også tilgjengelig for iPad og Android.

En annen Onavo-app for iPhone og Android er «Count», som forteller hva hver app bruker av datatrafikk. Count kan (selvfølgelig) integreres med Extend. En tredje Onavo-app, bare for iOS, er «Protect», med VPN og blokkering av ondsinnede nettsteder.

I august i år kom Onavo med et produkt for leverandører av mobile datatjenester: «Insights» lover innsikt i nøyaktig hvem som bruker en gitt app, samt når og hvordan.

Onavos satsing på mobile tjenester for brukere og på mobil analyse for leverandører passer som hånd i hanske for Facebook, som er avhengig av mobile tjenester for videre vekst i antall brukere, og for å tilfredsstille brukerne de allerede har.

Onavo-gründerne legger også vekt på Facebooks ideelle engasjement i Internet.org, med partnere som Ericsson, Mediatek, Opera Software, Samsung, Nokia og Qualcomm. Målet med Internet.org er «å gjøre internettet tilgjengelig for samtlige mennesker på jorden».

– Dette er en utfordring vi er lidenskapelig opptatt av, skriver Rosen og Tiger.

Onavo sysselsetter et trettitalls personer i lokaler i Tel Aviv. Disse lokalene blir nå det israelske hovedkvarteret til Facebook.

Facebook har kjøpt en rekke oppstartselskaper de siste årene. I april kjøpte de Parse, som tilbyr en nettskyplattform for både pc- og mobilapplikasjoner, og som nå bygges inn i Facebook Platform.

I mars 2011 kjøpte de Snaptu, en utvikler av brukergrensesnitt til tradisjonelle mobiler. I juni i fjor sikret de seg teknologi for ansiktsgjenkjenning ved å kjøpe Face.com. Begge disse er israelske.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.