JUSS OG SAMFUNN

– Facebook krenker patenter

Yahoo søkesaker det sosiale nettverket.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mars 2012 - 08:35

Yahoo beskylder Facebook for å ha kopiert en rekke teknologier som det 17 år gamle webveteranen har funnet opp og fått patent på. Dette skriver blant annet Wall Street Journal.

Søksmålet kommer etter flere måneder med samtaler som har dreid seg om at løse stridighetene.

– Dessverre forblir saken med Facebook uløst, og vi er nødt til å søke oppreisning i en føderal rett. Vi er sikre på at vi vil vinne, sier Yahoo i en uttalelse til Wall Street Journal.

– Vi er skuffet over at Yahoo, en forretningspartner til Facebook over lang tid og et selskap som har tjent betydelig på tilknytningen til Facebook, har bestemt seg for gripe til rettstvist, sier en talsmann for Facebook til Wall Street Journal.

– Vi vil forsvare oss iherdig mot dette merkelige søksmålet.

Yahoo krever ikke-spesifisert erstatning, en rettssak og en kjennelse mot videre patentkrenkelser fra Facebooks side.

I søksmålet hevdes det blant annet av hele den sosiale nettverksmodellen til Facebook er basert på patentert Yahoo-teknologi. Dette inkluderer blant annet nyhetsfeeden, personvernkontrollene og mange av Facebooks annonseformater.

CNET News presenterer alle de ti berørte patentene på denne siden.

Ifølge Infoworld er ikke en ren royaltybetaling tilstrekkelig for Yahoo.

– Facebooks bruk av Yahoos patenterte teknologier har skade Yahoo på en måte som ikke kan kompenseres av utbetaling av royalty alene. Bruken av de patenterte teknologiene har økt Facebooks omsetning og markedsandel fordi selskapet ikke har måttet innhente kostnadene eller tiden involvert i utvikling av teknologien, heter det i søksmålet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.