JUSS OG SAMFUNN

Facebook krever gyldig ID

Sinte brukere protesterer mot praksisen.

Facebook vil vite hvem du er. Falske navn fører automatisk til utkastelse, dersom du blir oppdaget.
Facebook vil vite hvem du er. Falske navn fører automatisk til utkastelse, dersom du blir oppdaget.
29. okt. 2013 - 13:02

Et stort antall Facebook-brukere skal denne uken ha blitt utestengt fra nettsamfunnet, med en melding som sier at de ikke får logge seg inn før de laster opp bilde av gyldig legitimasjon.

Kravet blir møtt med harmdirrende sinne blant mange berørte medlemmer, som nå lufter sin frustrasjon i sosiale medier, hvis vi skal tro The Drum.

Ifølge nettstedet har Facebook også tidligere gått til masseutestengelser, sist i januar da de skal ha hevdet at ID-kravet skyldtes hackede brukerkontoer.

Verdens største sosiale nettsted har lenge forsøkt å få bukt med falske navn. Selskapet har også fremholdt at de besitter sofistikerte metoder for å avdekke profiler uten ekte identitet, noe som er forbudt, ifølge tjenestens retningslinjer.

Årsaken til at medlemmer må bekrefte brukerkonto ved hjelp av gyldig ID fremgår av hjelpesidene til Facebook, der de blant annet skriver:

– Vi krever at alle som bruker Facebook, oppgir sine virkelige fornavn, etternavn og fødselsdatoer (...) Når vi oppdager brukerkontoer som ser ut til å være falske, eller som ser ut til å bruke falske opplysninger, vil vi be eieren bekrefte at vedkommende er den han eller hun utgir seg for å være.

Tilbakemeldingene som strømmer inn på Twitter viser at slett ikke alle finner seg i dette kravet:    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.