Facebook kverker mobilrykte

– Ikke riktig for oss, insisterer Zuckerberg.

Facebook kverker mobilrykte
NEI: Det kommer ingen mobiltelefon fra Facebook, insisterer Mark Zuckerberg. Bilde: All Over PressBloomberg

At Facebook skulle finne på å produsere egne mobiltelefoner, eller å få andre til å produsere dem for seg, er intet mindre enn en seiglivet rykte.

Men det er et rykte som ikke vil dø. Der det er røyk bruker det å være ild, eller hva?

Nei. Sannheten er at toppsjef og gründer Mark Zuckerberg har avvist dette grundig tidligere. Det er ikke riktig strategi for dem.

Akkurat som Google, bryr de seg egentlig ikke så mye om hvilken dings eller hvilket operativsystem du benytter, så lenge du lar deg friste til å velge dem som tjenestetilbyder – og dermed reklameformidler.

Like fullt blir Zuckerberg stadig konfrontert med mobilspekulasjonene. Senest ved onsdagens fremleggelse av kvartalsregnskapet.

Tallene viste at verdens største sosiale nettverk har knekt mobilkoden, noe investorer har ventet i spenning på. Med 23 prosent av inntektene kommer snart hver fjerde dollar de tjener fra mobilbrukere.

I den forstand kan man argumentere for at Facebook er blitt et mobilselskap. 680 millioner eller nesten 70 prosent av deres én milliard registrerte er innom nettjenesten via mobil i løpet av en måned. 157 millioner av dem bruker faktisk Facebook utelukkende på mobilen.

Og i disse dager ruller de også ut Messenger-appen sin, som lar brukerne deres ringe til hverandre også.

Men tilbake til ryktene. Maskinvare er ikke riktig strategi for Facebook. Mark Zuckerberg sa det selv i klartekst under en telefonkonferanse med analytikere, gjengitt her.

– Folk fortsetter å spørre om vi skal lage en telefon. Og det skal vi ikke. Det er ikke den riktige strategien for oss.

Den riktige strategien, fortsatte han, er å sørge for å gjøre Facebook best mulig på tvers av alle enheter som deres én milliard brukere benytter seg av.

    Les også: