Facebook kverker to apper

Poke og Camera floppet.

Facebook kverker to apper
Over og ut for Camera og Poke, to klonede apper som aldri ble noen suksess for Facebook. Bilde:

Facebook har i det stille avlivet to av sine frittstående mobilapplikasjoner i en slags vårrengjøring. «Poke» og «Camera» ble begge fjernet fra App Store sist fredag og de kommer ikke tilbake.

Ingen av titlene har hatt nevneverdig suksess, ihvertfall ikke sammenlignet med originalene de langt på vei klonet.

Poke ble lansert rett før jul 2012, og var en ren kopi av langt mer populære lynmelderen Snapchat; begge markedsført med identisk kjernefunksjon for å sende meldinger og bilder som forsvant fra mottakerens skjerm etter noen sekunder.

Historien skal ha det til at Facebooks utviklere bare brukte 12 dager på å lage mobilappen, etter at Snapchat takket nei til å bli kjøpt opp for et milliardbeløp.

Kamera-applikasjonen til Facebook, lansert i mai 2012, var på sin side en konkurrent til den sosiale bildedelingsappen Instagram, som gjorde det mulig å laste opp flere bilder på en gang og manipulere bildene med ulike filtre.

Omtrent samtidig kjøpte Facebook opp Instagram for 1 milliard dollar, noe som gjorde den egenutviklede Camera-appen overflødig.

Facebook har aldri delt brukertall for verken Poke eller Camera, og utgivelsene forsvant relativt raskt vekk fra topplistene.

Selskapet bryr seg ikke en gang med å kunngjøre nedleggelsene, men bekrefter overfor The Verge at de to appene nå er borte for godt.

    Les også: