FORBRUKERTEKNOLOGI

Facebook lanserer meldings-app

Ny mobilapplikasjon kan true SMS.

10. aug. 2011 - 10:37

Tirsdag kveld varslet Facebook at de vil lansere en ny applikasjon til iPhone og Android under navnet Facebook Messenger.

Applikasjonen vil være selvstendig fra den eksisterende Facebook-applikasjonen, og vil gjøre det enklere for brukere av den populære nettjenesten å kommunisere med venner eller kontakter.

Hvordan man raskest får sendt en melding, enten det er en tekstmelding (SMS), en melding på Facebook eller som en e-post, er spørsmålet Facebook prøver å gjøre overflødig med tjenesten. Løsningen er en forlengelse av chat-funksjonen i Facebook, men applikasjonen bruker kontaktlisten i brukerens smarttelefon for å levere meldingen.

Det skal også være mye enklere å kommunisere med grupper.

Applikasjonen ble tilgjengelig for iPhone og Android brukere tirsdag, men den er i skrivende stund ikke tilgjengelig på Apples AppStore i Norge.

Facebooks nye applikasjon skal gjøre det lettere å nå venner - og kan true SMS.
Facebooks nye applikasjon skal gjøre det lettere å nå venner - og kan true SMS.

Spørsmålet er om applikasjonen kan true teleselskapenes inntjening på SMS. Teknologibloggen TechCrunch kommenterer at «SMS is more screwed than ever» når de omtaler den nye applikasjonen.

Særlig blant unge har SMS lenge vært en viktig form for kommunikasjon, men dette koster penger. Tjenesten til Facebook vil være gratis å bruke gitt gratis nett.

Messenger-tjenesten har kommet i kjølvannet av Facebooks oppkjøp av Beluga, som hadde utviklet en lignende tjeneste. I koden til den nye applikasjonen har det også blitt funnet en video-konferanse funksjonalitet som enda ikke er offentliggjort. Det melder nyhetstjenesten 9to5Mac.

Dette passer imidlertid godt med Facebooks partnerskap med Skype, som ble offentligjort i begynnelsen av juli.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.