Facebook mer verdt enn Ebay?

Facebook er ikke børsnotert, men aksjen er ettertraktet på gråmarkedet.

Facebook mer verdt enn Ebay?

Facebook er ikke børsnotert, men aksjen er ettertraktet på gråmarkedet.

Nyhetstjenesten Bloomberg melder at Facebook nå har større markedsverdi enn Ebay, henholdsvis 41 milliarder dollar mot 39,3 milliarder dollar.

Det gjør Facebook til USAs tredje største internettselskap, etter Google (193 milliarder dollar) og Amazon (74,4 milliarder dollar).

Evalueringen av Facebook, som i motsetning til Ebay ikke er børsnotert, skjer på grunnlag av omsetningen av Facebook-aksjen på gråmarkedet Secondmarket, der Facebook-kursen har tredoblet seg de siste tolv månedene. En annen tjeneste som mekler aksjer for ikke-børsnoterte selskaper, Sharespost, verdsetter Facebook til 40,9 milliarder dollar, opp 50 prosent siden oktober. Kursopplysningene fra Sharespost og Secondmarket stammer fra anonyme kilder, siden tallene ikke er åpent tilgjengelige.

Forrige gang markedsverdien til Facebook var gjenstand for intens oppmerksomhet, var i mai i år. Da anslo Private Equity Data Center at Facebook var verdt 35 milliarder dollar, på et tidspunkt da evalueringen på Secondmarket var 16 milliarder dollar. Det foreligger ingen oppdatert verdivurdering av Facebook fra denne organisasjonen.

Analytikere advarer at evalueringer basert på Secondmarket ikke kan legges til grunn for et anslag over hva Facebook-aksjen kan havne på etter en børsintroduksjon.

En talsperson for Facebook, Jonathan Thaw, sier at alle forsøk på å anslå selskapets markedsverdi er «grunnleggende sett spekulative og må behandles etter det».

Facebook oppgir heller ikke noen årsomsetning. Anonyme kilder anslår årsomsetningen i 2010 til minst 1,4 milliarder dollar, mot 800 millioner dollar i 2009. En børsintroduksjon ventes ikke før tidligst 2012, heter det.

Til toppen