AVTALER & KONTRAKTER

Facebook nær avtale i Kina?

Rykte om felles satsing med Baidu, landets største søketjeneste og Google-rival.

12. apr. 2011 - 10:51

Kinesisk presse siterer anonyme kilder som forteller at Facebook skal ha inngått en avtale med Baidu om en kinesisk variant om den verdensomspennende sosiale tjenesten.

Bloomberg viser til sohu.com, mens Business Insider ikke spesifiserer hvilke kinesiske tjenester de har lest. China Daily viser til sohu.com og har innhentet en «ingen kommentar» fra talsperson Kaiser Kuo fra Baidu.

Business Insider skriver at det ikke foreligger en egentlig avtale. De siterer en uttalelse fra Facebook: «Facebook er i ferd med å undersøke og lære om Kina, som ledd i en vurdering av mulige tilnærminger som kunne tjene våre brukere, utviklere og annonsører.»

Ryktene ble betraktet som tilstrekkelig troverdige til å sende Baidus aksjekurs i været, forteller International Business Times.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg besøkte Kina før jul. Offisielt var han på ferie. Det ble samtidig offisielt bekreftet, fra Baidus talsperson Kaiser Kuo, at Zuckerberg hadde et møte med Baidu-sjef Robin Li.

– [Zuckerberg] har gjort det klart at han er svært interessert i det kinesiske Internett. Det er åpenbart et stort svart område for Facebook siden de blir sperret her i Kina, sa Kuo.

Facebook er avhengig av en lokal partner for å komme inn på det enorme kinesiske markedet. På sin side trenger Baidu en sosial satsing i sin konkurranse med Tencent, en portalgigant med virksomhet innen spill, lynmeldinger og sosiale tjenester. Tencent har nylig inngått et partnerskap med Groupon. De eier ti prosent av Digital Sky Technologies, et russisk investeringsselskap som er deleier i Groupon og har store aksjeposter i Facebook og Zynga.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.