RESULTATERFINANS

Facebook-omsetning sterkt undervurdert

Nye anslag peker på nærmere 800 millioner dollar i 2009.

Bilde: Per Ervland
18. juni 2010 - 14:32

Den sosiale nettjenesten Facebook er privateid, og er svært varsom med å oppgi detaljer om sine økonomiske forhold. Det nærmeste de har kommet er en melding i september i fjor om at de hadde oppnådd positiv kontantstrøm, det vil si at de får nok penger inn til å dekke løpende omkostninger og betjene gjeld.

Det innebærer at mange gjør sitt beste for å gjette hvor mye Facebook omsetter for.

I desember i fjor viste Wall Street Journal til anslag fra konsulentselskapet NYPPEX. De gikk ut på 500 millioner dollar i omsetning i 2009, og 710 millioner dollar i 2010.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters i juni i fjor, uttalte Netscape-gründer og investor Marc Andreessen at Facebook ville omsette for minst 500 millioner dollar i 2009. Andreessen har ikke investert i Facebook selv, men sitter i styret.

I mars i år kom en av de mest innbitte Facebook-observatørene, Inside Facebook, med et revidert anslag på mellom 600 millioner dollar og 700 millioner dollar i omsetning i 2009, og en prognose på 1,0 til 1,1 milliarder dollar i 2010. Det nye 2009-anslaget kom etter en prognose på 550 millioner dollar fra september 2009, altså et halvt år tidligere.

I dag har nyhetsbyrået Reuters publisert et nytt anslag for Facebooks omsetning i 2009, basert på to anonyme kilder. Den lyder på mellom 700 millioner og 800 millioner dollar. Rapporten er skrevet som om informantene vet det faktiske tallet, men ikke ønsker å oppgi det mer presist.

Facebook har avstått fra å kommentere alle prognoser og forsøk på å anslå selskapets omsetning.

Kildene til Reuters oppgir ingen prognose for omsetningen i 2010. De forklarer at Facebook bevisst prøver å gi inntrykk av at omsetningen er lavere enn den faktisk er, for å tjene mer på en eventuell børsintroduksjon, som er alle Wall Street-mekleres største sikleobjekt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.