Facebook presser NRK-lisensen

Over 200.000 nordmenn protesterer på Facebook.

Facebook presser NRK-lisensen

Over 200.000 nordmenn protesterer på Facebook.

Det spøker for NRK-lisensen. Ikke bare fra de politiske partiene Høyre, KrF, Venstre og Fremskrittspartiet. Den største pressgruppen nå er folket selv gjennom nettsamfunnet Facebook.

Over 200.000 har registrert seg på Facebook og sagt at de ikke vil være med på å finansiere NRK. I dag koster tv-lisensen 2.200 kroner som gir en inntekt på 3,7 milliarder kroner.

Finansieringen kan heller skje gjennom reklame, betal-tv eller statsbudsjettet, foreslår Facebook-gruppen mot NRK-lisens.

Protestgruppen argumenterer med at med det nye digitale bakkenettet, burde det være unødvendig å betale lisens for å se NRK. Man må uansett gå til anskaffelse av dyrt utstyr for å kunne motta NRK. I tillegg er det fullt mulig å sende live streamet tv sendinger rett til PC-en.

«Det er mange som ikke tror det går an, men hvis et samlet Norge sier nei til TV-lisens, så må den vekk. Dette er en lang prosess, og vi må begynne med å samle alle nordmenn på facebook i denne gruppen. Slik at vi kan få budskapet ut til flest mulig,» skriver protestgruppen.

Til toppen