Facebook-ras før tall

Neste uke leverer Zuckerberg resultater. Det gjør noen investorer redde.

Facebook-ras før tall
(Bilde: by Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press)

Neste uke leverer Zuckerberg resultater. Det gjør noen investorer redde.

Torsdag neste uke vil Facebook presentere kvartalsresultater for første gang som børsnotert selskap. Men forventingene til hva Mark Zuckerberg og resten av selskapet vil levere av tall er avdempede. Aksjekursen raste hele 8,1 prosent mandag og har siden børsnoteringen i midten av mai falt 26 prosent.

Årsaken er at forventingene til vekst er betydelig dempet. Mens aksjemarkedet nærmest var desperate etter å bli med i børsnoteringen, da selskapet hentet inn rundt 16 milliarder dollar, har interessen avtatt kraftig.

Ifølge Bloomberg News forventer nå analytikerne en omsetning på 1,16 milliarder dollar i andre kvartal, 7,1 milliarder norske kroner. Men forventingene har falt 3,9 prosent de siste fire ukene. Det ventes i snitt også at selskapet vil levere et resultat per aksje på 11 cent. Her har forventingene også falt den siste måneden, melder Bloomberg News.

Onsdag presenterer Yahoo tall for andre kvartal. De vil kunne gi en pekepinn på hvordan Facebook vil gjøre det i kvartalet.

Begge selskapene lever på nettannonsering, og har mange av de samme utfordringene med å flytte reklameomsetning fra desktop til mobile enheter. Dette er den store hodepinen for Facebook, som opplever kraftig vekst i mobilbruken, som ikke har de samme inntektene som de vanlige nettsidene har.

Dessuten opplever Facebook mest vekst av brukere i områder av verden hvor annonsørene ikke er interessert i å putte pengene. Selv om de klarer å opprettholde veksten i brukere, så betyr det altså ikke at inntektsveksten blir like stor.

    Les også:

Til toppen