BEDRIFTSTEKNOLOGI

Facebook ruller ut tidslinjen

Har startet langt i sør.

Eksempel på hvordan Facebooks Timeline kan se ut.
Eksempel på hvordan Facebooks Timeline kan se ut. Bilde: Facebook
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. des. 2011 - 14:22

Under et arrangement i september i år presenterte Facebook den neste store nyheten ved selskapets sosiale nettverkstjeneste med samme navn, nemlig Timeline. Dette er i praksis en ny profilside hvor alt det en bruker har skrevet og gjort i Facebook, er tilgjengelig i en kronologisk tidslinje som er langt forseggjort og ordnet enn dagens enkle liste.

Men siden presentasjonen i september har det vært stille rundt Timeline. Riktignok har brukere som har registrert en utviklerprofil kunne se og bruke en betaversjon av Timeline i flere måneder. Over en millioner brukere skal ha gjort dette. Men først denne uken har Facebook kommet med litt mer informasjon om når tidslinjen skal lanseres.

Utrullingen av Timeline vil skje gradvis – i første omgang bare i ett land, nemlig New Zealand. Det skjedde på tirsdag. Bakgrunnen for dette er at selskapet vil gjøre hastighetmålinger og nødvendig optimalisering av ytelsen før funksjonaliteten gjøres tilgjengelig for de virkelig store massene.

Facebook oppgir ingen konkret dato for når den videre utrullingen vil skje, utover å opplyse at det vil skje i nær framtid.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.