Facebook ruster til patentkrig

Kjøper 750 IBM-patenter.

Facebook ruster til patentkrig
Facebook skal ha kjøpt 750 IBM-patenter. Transaksjonen antas å gi Mark Zuckerberg (innfelt) en bedre posisjon i tvisten med Yahoo. Bilde: Daniel Spisak. Creative Commons.

Facebook har som yngre selskaper flest en relativt liten patentportefølje. Verdens største sosiale nettverk åpner nå lommeboka i et forsøk på å styrke sin posisjon etter å ha blitt saksøkt av Yahoo.

Ammunisjonen kommer i form av 750 patenter som de har kjøpt fra IBM. Det melder blant annet Bloomberg og Reuters.

Avtalen er ennå ikke offentliggjort, og verken Facebook eller IBM har sagt seg villig til å kommentere forholdet. Nevnte kilder hevder at patentpakken omhandler oppfinnelser innen så forskjellige områder som programvare, nettverksteknologi, søk og halvledere.

Fra før har Facebook bare 21 innvilgede patenter, viser søk i databasen til det amerikanske patentkontoret. Ifølge Bloomberg er det reelle antallet imidlertid 56. Det er uansett langt unna de over 3.300 patentene som Yahoo kan skilte med.

Ingen finner opp mer enn nettopp IBM. Bare i fjor fikk selskapet innvilget 6.180 nye patenter.

IBM solgte i fjor over to tusen patenter til Google. Sistnevnte forklarte den gangen at dette var nødvendig som et forsvar mot patentsøksmål.

    Les også:

Les mer om: