Facebook satser på gambling

Starter opp i Storbritannia.

Facebook kaster seg over gambling-markedet i Storbritannia. Snart skal pengespill som bingo og automater bli tilgjengelig. Det spørs imidlertid om dette blir tilgjengelig for norske brukere.
Facebook kaster seg over gambling-markedet i Storbritannia. Snart skal pengespill som bingo og automater bli tilgjengelig. Det spørs imidlertid om dette blir tilgjengelig for norske brukere. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Starter opp i Storbritannia.

At Facebook har utfordringer med sin eksisterende forretningsmodell er velkjent, og det har tidligere vært spekulert i om verdens overlegent største sosiale medieaktør vil satse på pengespill for å øke inntektene.

Allerede denne uken vil de prøve seg, melder Financial Times. Avisen skriver at alle registrerte brukere i Storbritannia over 18 år vil få anledning til å spille online bingo med skikkelige penger som innsats. Spilleautomater vil bli tilgjengelig i løpet av noen uker.

– Gambling er svært populært og velregulert i Storbritannia. Millioner av bingo-spillere har dette i dag som en sosial aktivitet så det passer oss godt å tilbyde dette, sier Julien Codorniou til den britiske finansavisen. Han blir titulert som Facebooks sjef for gambling i Europa, Midtøsten og Afrika.

Men om gambling blir en veldig stor inntektskilde for selskapet er heller usikkert. Mens det britiske markedet for pengespill er åpent for konkurranse og velregulert så er det amerikanske markedet i praksis stengt for pengespill basert i sosiale medier.

Ifølge Financial Times har amerikanske myndigheter bare åpnet opp for noen type nettbaserte pengespill, og da bare i noen delstater.

Det er heller ikke en tilfeldighet at Facebook starter med Bingo i det britiske markedet. Dette anses som det «mykeste» pengespillet, og er klart mest akseptert.

I Norge er det lite som tyder på at Facebook vil få lov. Her har Norsk Tipping monopol på denne type tjenester. Noen få private har anledning til å drive fysiske bingohaller, men da skal overskuddet gå til organisasjoner.

Norske styresmakter har lenge forsøkt å gjøre det vanskelig for nordmenn å spille på utenlandske spill-nettsider. Blant annet har banker og visakort utstedt i Norge vært ubrukelige på en rekke spillnettsteder, uten at det skal ha hindret gamblerne nevneverdig.

    Les også:

Til toppen