Facebook slår tilbake mot Yahoo

Svarer med samme mynt.

Facebook, med Mark Zuckerberg i spissen, slår tilbake de juridiske svingslagene fra den fordums nettkjempen Yahoo.
Facebook, med Mark Zuckerberg i spissen, slår tilbake de juridiske svingslagene fra den fordums nettkjempen Yahoo. (Bilde: Daniel Spisak. Creative Commons.)

Svarer med samme mynt.

San Francisco (NTB-AFP-Reuters): Facebook går til motsøksmål mot Yahoo og hevder at internettpioneren krenker det sosiale nettverkets patenter og ikke omvendt.

Yahoo saksøkte forrige måned Facebook for brudd på ti av søkemotorens patenter. Tirsdag kom motoffensiven fra nettverksgiganten i form av et søksmål utstedt til en føderal domstol i California. Facebook hevder nå at det er Yahoo som har overtrådt ti av Facebooks patenter.

– Samtidig som vi forsvarer egne patentkrav, gjør vi dette som et svar på Yahoos kortsynte beslutning om å angripe en av sine egne partnere og prioritere en rettstvist framfor innovasjon, sier Facebooks advokat, Ted Ullyot i en uttalelse.

Facebook mener blant annet at tjenestene fotostrøm og nylig aktivitet i Yahoos bildedelingstjeneste Flickr er en overtredelse av et Facebook-patent knyttet til utviklingen av personlige nyhetsstrømmer på et sosialt nettverk. (©NTB)

    Les også:

Til toppen