KORTNYTT

Facebook stopper eposttjeneste

@facebook.com-adressen forsvinner etter tre år.

Facebook legger nå ned eposttjenesten de lanserte i 2010.
Facebook legger nå ned eposttjenesten de lanserte i 2010. Bilde: All Over Press
25. feb. 2014 - 10:34

Facebook legger nå ned eposttjenesten de lanserte for tre år siden. I en uttalse til Re/code, hevder en representant for Facebook at dette er noe de gjør fordi de færreste har benyttet seg av denne epostadressen.

Da tjenesten ble lansert, fikk alle sitt brukernavn@facebook.com som epostadresse, der eposter sendt til denne adressen dukket opp i meldingstjenesten på Facebook. Da tjenesten ble lansert, trodde mange at Facebook ville ta opp kampen mot Googles Gmail-tjeneste, men tjenesten har i liten grad blitt forbedret og støtter blant annet ikke grunnleggende ting som emne- og kopifelt.

Avhengig av hva slags «nærhet» man hadde med avsenderen, var det også ofte at eposter sendt til Facebook-adressen kunne havne i «andre»-mappen under innboksen. Selv fant undertegnede en invitasjon til et utdrikningslag der – et snaut år etter at brudgommen var drukket ut.

Brukere som har valgt @facebook.com-adressen som primær epost, får nå mulighet til å videresende all epost til en annen epostadresse. Det skal dog sies at denne epostadressen er svært lett å gjette på grunn av Facebooks snakkende URL-er, og i så måte kan være et ganske åpenbart mål for spam og phishing; da spesielt relatert til Facebook.

Les også: Facebook kjøper Whatsapp – har de skutt gullfuglen?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.