RESULTATERFINANS

Facebook straffes på børsen

–Har aldri opplevd maken til stemningsskifte

Facebook falt videre på Nasdaq-børsen tirsdag. Siden selskapet ble børsnotert i midten av mai har nesten en fjerdedel av verdien blitt barbert vekk. Bildet er tatt tirsdag formiddag utenfor Nasdaqs kontorer i New York.
Facebook falt videre på Nasdaq-børsen tirsdag. Siden selskapet ble børsnotert i midten av mai har nesten en fjerdedel av verdien blitt barbert vekk. Bildet er tatt tirsdag formiddag utenfor Nasdaqs kontorer i New York. Bilde: Scott Eells/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
30. mai 2012 - 08:32

Tirsdag ble nok en nedtur for aksjonærene i Facebook etter at aksjekursen raste videre. Kursen ble notert til 28,84 dollar stykket, nesten 10 dollar lavere enn noterigskursen rundt 10 prosent ned fra sluttnotering før helgen.

Facebooks børsintroduksjon har dermed vært en skuffelse av de helt store, og investorene som punget ut 16 milliarder dollar har ingen grunn til å være begeistret. 24 prosent av verdien til selskapet er skrellet vekk, noe som ifølge Bloomberg News gjør noteringen til den svakeste på ti år i det amerikanske kapitalmarkedet.

Investorene har gått fra å være gale etter Facebook-aksjer til å gjøre alt for å kvitte seg med dem.

– Det er ganske sjokkerende å være vitne til. Jeg har ikke sett et så sterkt stemningsskifte på femten år, og ikke når det gjelder en børsnotering, sier aksjetrader Keith Bliss til Wall Street Journal.

Tirsdag ble det mulig for investorer å handle med opsjoner i Facebook-aksjen, noe som gjør at investorene enklere kan tjene på nedgang i aksjekursen.

– Det synes å være en klar refleksjon av at det ble utstedt for mange aksjer, at prisingen var for aggressiv og at en rekke folk som kjøpte aksjen ikke hadde intensjoner å eie dem, sier forvalter Jack Albin i BMO Harris Privat Bank til Bloomberg News.

Nedturen for Facebook har også gjort at Mark Zuckerberg ikke lengre figurerer på listen over verdens 40 rikeste mennesker. Hans formue skrumpet fra 16,2 til 14,7 milliarder dollar, 97,3 milliarder norske kroner til 88,3 milliarder kroner på halvannen uke.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.