SOSIALE MEDIER

Facebook strammer inn på direktesendinger

Facebook innfører nye begrensninger på direktesendinger for å forhindre at tjenesten misbrukes i terroraksjoner.

Facebook strammer inn på reglene for direktesendinger.
Facebook strammer inn på reglene for direktesendinger. Illustrasjonsfoto: Marcio Jose Sanchez, AP / NTB scanpix
15. mai 2019 - 10:16

«I kjølvannet av de grufulle terrorangrepene på New Zealand har vi vurdert hva mer vi kan gjøre for å forhindre at våre tjenester brukes til å forårsake skade eller spre hat», skriver Facebook i en pressemelding.

Som et direkte resultat av dette kan personer som har brutt Facebooks regler, fra i dag av bli nektet å bruke Facebook Live til direktesendinger.

Skal bruke mer penger på analyse

Tjenesten vil bli sperret umiddelbart ved alvorlige regelbrudd, for eksempel hvis en bruker lenker til en uttalelse fra en terrorgruppe uten at dette settes i kontekst. Sperringen vil være tidsbegrenset.

Facebook varsler samtidig at selskapet legger opp til å investere mer penger i utvikling av teknologi som kan brukes til å analysere fotografier og levende bilder.

De nye reglene kommer samme dag som en rekke land og selskaper samles i Paris for å undertegne et felles opprop mot spredning av terrorinnhold på nettet.

Erklæringen vil også bli undertegnet av statsminister Erna Solberg.

Initiativet er et svar på terroren i Christchurch på New Zealand, der gjerningsmannen brukte Facebook til å sende video direkte mens angrepet pågikk.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.