Facebook tester ut handleknapp

Lar deg kjøpe rett fra nyhetsstrømmen.

Facebook tester ut handleknapp
Facebook prøver nå ut en ny handleknapp for raske kjøp rett fra nyhetsstrømmen. Bilde: Imago/All Over Press

Facebook har hittil tjent pengene sine på målrettede annonser. Nå prøver de ut et konsept som på sikt kan gi dem flere inntekter.

Nettgigantens nye handleknapp gjør det mulig å kjøpe varer og tjenester direkte fra nyhetsstrømmen i innlegg eller reklame.

Dette vil fungere både i webutgaven og fra mobilen. Det er et poeng at kunden skal kunne gjennomføre hele kjøpeprosessen uten å forlate Facebook.

I første omgang er dette en begrenset test for et utvalg av små- og mellomstore bedrifter i USA, opplyser den sosiale nettjenesten som har om lag 1,2 milliarder aktive brukere.

Pengene går uavkortet til selgeren, men Facebook tenker seg nok å ta en avgift for å være betalingsformidler på lengre sikt. De utelukker iallefall ikke det, ifølge Techcrunch.

Ifølge Facebook er brukernes personvern ivaretatt. Det oppgis at de ikke deler transaksjonene med tredjepart. Det blir mulig å benytte betalingskort som allerede er registrert hos Facebook, eller man kan gjennomføre kjøp uten å lagre betalingsopplysningene til senere.

Slik ser den nye handleknappen ut.
Slik ser den nye handleknappen ut. Bilde: Facebook

    Les også: