FORBRUKERTEKNOLOGI

Facebook tilbyr personlig meldingssentral

Kan integrere e-post fra andre tjenester, slik at du «aldri» behøver å forlate Facebook.

Slik presenterer Facebook sin nye tjeneste. Se lenke i artikkelteksten.
Slik presenterer Facebook sin nye tjeneste. Se lenke i artikkelteksten.
16. nov. 2010 - 09:36

Facebook har lansert en ny tjeneste kalt «The New Messages». Den uttalte hensikten er å kunne samle alt man utveksler av meldinger med sine venner i én samtale for hver venn.

I første omgang gjelder dette Facebook-meldinger og Facebook-chat. Man kan også trekke inn e-post fra alle ens e-postadresser, slik at man straks kan se alt man har utvekslet av informasjon med én bestemt person.

Det kreves innbydelse for å aktivere tjenesten. For å få en innbydelse kan man logge seg på Facebook og gå til denne siden: The New Messages. Nederst til høyre er en grønn knapp, «Request an Invitation».

Poenget er altså ikke å erstatte e-posttjenester som Google Gmail eller Microsoft Hotmail, men gi anledning til å håndtere også e-post gjennom Facebook, og gjøre dette tilbudet tiltrekkende ved at man straks ser e-postutvekslinger i sammenheng med Facebook-meldinger og chat utvekslet med samme person.

Resultatet er at den tiden man ellers ville brukt på nettstedene til Google eller Microsoft eller Yahoo for å skrive eller lese e-post, kan man nå bruke på nettstedet til Facebook. Google og de andre e-postleverandørene må fortsatt håndtere selve e-posttjenesten, men trafikken – og reklameinntektene – går til Facebook.

Det er fortsatt en del mangler ved Facebooks håndtering av andres e-posttjenester. I Facebooks hjelpesenter forklares det blant annet at man «for tiden» ikke kan videresende meldinger. Formuleringen formidler et løfte om at dette minuset vil bli kortvarig.

Det er ikke opplagt at e-postleverandørene vil la den nye Facebook-tjenesten passere uten mottiltak.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.