UTVIKLING

Facebook-utvikler slakter Apple

Nekter å lage flere programmer til iPhone.

12. nov. 2009 - 08:53

Joe Hewitt er ingen hvem som helst i programvarebransjen.

Han er en av grunnleggerne av Firefox-prosjektet og står blant annet bak kjente verktøy som Firebug og DOM Inspector. I tillegg jobbet han i flere år med Netscape.

Hewitt har de siste årene vært ansatt i Facebook, der han egenhendig har utviklet det sosiale nettstedets iPhone-versjon.

Facebook-appen er blant de mest populære programmene i Apples App Store, men nå gir Hewitt opp prosjektet — av ren frustrasjon.

- Min beslutning om å ikke lenger utvikle iPhone-programvare har alt å gjøre med Apples retningslinjer, forteller han til TechCrunch.

Noen timer før skrev han på Twitter at det var på tide å prøve noe nytt, og at han har gitt bort Facebook-prosjektet for iPhone til en annen utvikler.

- Jeg respekterer Apples rett til å styre sin egen plattform etter eget ønske, men jeg er motstander av hele godkjenningsprosessen deres, fortsetter han i intervjuet med TechCrunch.

Hewitt sier han frykter denne prosessen er i ferd med å sette en fryktelig standard også for andre plattformer og at «portvaktene» snart vil gjøre livet surt for enhver utvikler.

- Weben er fremdeles en ubegrenset og fri plattform, så derfor returnerer jeg til mine røtter som webutvikler. På lengre sikt håper jeg å kunne si at jeg bidro til å gjøre weben til den beste mobile plattformen, heller enn å bidra til en verden der alle utviklere må gå gjennom mellommenn for å utgi programvare, tordner den frustrerte utvikleren.

Hewitt har også tidligere luftet sin frustrasjon med Apples rigide godkjenningsprosess.

På sensommeren skrev han et blogginnlegg der han tok et oppgjør med måten han mener Apple behandler utviklere på.

Den gangen forsikret han at han ville fortsette å lage programvare til iPhone, men nå har Joe Hewitt åpenbart skiftet mening.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.