Facebook vil «bekrefte» kontoer

Skal bevise at du er den du utgir deg for å være.

Facebook vil «bekrefte» kontoer
JA, DET ER HAM: Gründer Mark Zuckerberg er selvsagt en av de første med bekreftet ekte profil.

Facebook er i sin natur avhengig av at folk oppgir ekte identitet. Det er riktignok mange som benytter pseudonym eller falskt navn, men det prøver det sosiale nettverket å bekjempe med nebb og klør.

Ekthetsbevis

Det nyeste tiltaket for å stoppe falske profiler er at Facebook «bekrefter» utvalgte personkontoer, større varemerker og bedriftssider.

En slik bekreftelse innebærer en offisiell status som ekte profil, komplett med «stempel», akkurat slik nettsamfunnet Twitter har innført tidligere.

Et blått ikon i form av en hake til høyre for navnet viser at man er tilkjent en slik status på Facebook. Det gjelder både på profilsider og i søkeresultat på nettjenesten.

Facebook avgjør selv hvem som er ekte, så du kan ikke selv be om dette. I første rekke er tiltaket myntet på kjendiser, journalister, myndighetpersoner, populære varemerker og forretninger, oppgir de i en kunngjøring om nyheten.

Det fremgår ikke hvordan nettstedet avgjør at vedkommende faktisk har en autentisk identitet eller ikke, men Facebook har lenge hevdet at de besitter sofistikerte metoder for å avsløre falske profiler.

    Les også: