Facebook vil bli Windows på nettet

Vi er som Windows, sier Facebook og vil slippe andre aktører frem til sine 23 millioner brukere.

Facebook vil bli Windows på nettet

Facebook, den nye nettkometen, avholdt i går en konferanse der selskapet avduket sin nye strategi.

Den første nyheten er et muligheten for å la brukere legge ut og dele video-biter. Meningen er selvfølgelig å ta opp konkurransen med Google-eide Youtube.

Men det er den andre nyheten som er mest spennende. Facebooks 23-år gamle sjef, Mark Zuckerberg, sammenligner sin nye strategi med hva Microsoft gjorde med Windows på slutten av 80-tallet.

Zuckerberg avduket, litt slik ryktene tilsa, en strategi som slipper andre selskaper frem til Facebooks 23 millioner brukere. Andre selskaper skal få lage applikasjoner og servere dem gjennom Facebook-systemet.

Bilde: Facebook

Målet er svært ambisiøst og går rett og slett litt imot hele måten Internett fungerer på. I stedet for at brukerne skal hoppe mellom forskjellige nettsider, tror Zuckerberg at brukerne ønsker å få samlet så mange tjenester som mulig på i en tjeneste - og det skal være Facebook.

Hittil har sosiale nettverk vært lukkede plattformer, men det skal vi gjøre en slutt på, sier Facebook-sjefen, i følge nyhetsbyrået AP.

Facebook har allerede rekruttert 65 programvare-selskaper som ønsker å legge inn sine applikasjoner/funksjoner i Facebook. Den foreløpig mest kjente er Amazon som vil la Facebook-brukere skrive bokanmeldelser som vil dukke opp både i Facebook og på Amazon.