– Facebook vil gjøre deg frisk

Kan lansere et slags helsenettverk.

– Facebook vil gjøre deg frisk
Facebook ønsker, i likhet med blant annet Apple og Google, å satse mer på helseapplikasjoner. Bilde: PantherMedia / Ishay Botbol

Apple og Google har satset mye på helse i det siste, både når det gjelder applikasjoner, programvare og maskinvare.

Nå vil Facebook inn på denne lukrative arenaen, ifølge Reuters, som har snakket med kilder som kjenner til planene.

Konseptet vil omfatte «støttesamfunn» innenfor Facebook som skal knytte sammen brukere som lider av forskjellige sykdommer, og et team skal være i gang med å planlegge applikasjoner som skal kunne forhindre helseplager og hjelpe brukere med å forbedre livsstilen.

Facebook skal ha brukt de siste månedene på å avholde møter med mennesker i medisinindustrien, og er i ferd med å sette opp utviklere og forskere som vil jobbe med dette. Det er imidlertid fortsatt tidlig i prosessen.

Det sosiale nettverket skal ha lenge fulgt med utviklingen i helseindustrien, men ikke fokusert så mye på det før nå. Det skal ha vært flere hendelser som inspirerte det nye helsefokuset: Suksessen til organdonasjon-initiativet, der brukere i løpet av en dag kunne føre inn sin organdonasjon-status i profilen sin, samt veksten i søk etter sykdommer av Facebook-brukere med spesifikke helseproblemer. Facebook har innsett at personer med sykdommer ikke har nevneverdige problemer med å oppsøke og dele informasjon med andre på nettet.

Selvsagt, et slikt initiativ vekker bekymring for personvern, men Facebook skal visstnok ha en plan for dette. Det skal være snakk om å rulle ut de første helseapplikasjonene under andre navn og i stillhet, uten å fremheve Facebook-navnet. Nå som det sosiale nettverket også er mindre krevende når det gjelder ekte navn, kan det også bli lettere å la de som lider av alvorlige sykdommer å delta i diskusjoner anonymt.

Det er logisk at brukere av en slik tjeneste ville kreve forsikringer om personvern og anonymitet, samt at deres data er sikker.

Facebook har ikke sagt noe offisielt om helsesatsningen sin, så det gjenstår å se om det virkelig rulles ut i tiden fremover.

    Les også: