AVTALER & KONTRAKTER

Facebook vil tjene penger på andres mobilapps

Facebook kjøper nettskybasert applikasjonsplattform.

Facebook skal kjøpe Parse for bli mer relevante for utviklere av blant annet mobilapplikasjoner.
Facebook skal kjøpe Parse for bli mer relevante for utviklere av blant annet mobilapplikasjoner. Bilde: Parse
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. apr. 2013 - 11:16

Facebook kunngjorde i går at selskapet skal kjøpe Parse, et selskap som tilbyr nettskybasert applikasjonsplattform for applikasjoner for både iOS, Android, JavaScript, Windows 8, Windows Phone 8 og OS X. Selskapet har vært i drift i under to år, men leverer servertjenester til mer enn 60 000 ulike applikasjoner. Dette inkluderer datalagringstjenester, pushbaserte varslinger, brukeradministrasjon og sosial integrasjon.

Parse skal gjøres til del av Facebook Platform. Hensikten er å gjøre det enklere og raskere for utviklere å bygge applikasjoner for flere ulike mobilplattform og mobile enheter. Tjenestene skal gjøre det unødvendig for applikasjonsutviklere å håndtere serverdrift og infrastruktur. I stedet skal utviklerne kunne fokusere på brukeropplevelsen.

I kunngjøringen fra Facebook heter det at selskapet ikke har til hensikt å endre hvordan Parse fungerer for eksisterende kunder.

– Vi vil fortsette å tilby deres produkter og tjenester, og vi er begeistret over å utvide det Facebook og Parse kan tilby sammen, skriver Facebook.

Parse har bekreftet oppkjøpsplanene i en egen kunngjøring. I kommentarene møtes nyheten med betydelig skepsis. Men også Parse understreker at oppkjøpet ikke på noen måte vil påvirke hvordan eksisterende, Parse-baserte applikasjoner. Det skal heller ikke være nødvendig å inkludere Facebook-orientert funksjonalitet i applikasjonene, dersom utviklerne ikke ønsker dette.

Oppkjøpet blir ansett som en del av Facebooks forsøk på å bli mer relevante blant utviklere til mobile plattformer. I motsetning til noen av de viktigste konkurrentene, har Facebook ikke noen egen mobilplattform. Facebook Home for Android er et første forsøk på å ta kontrollen over mobilopplevelsen til brukerne, men interessen for programvaren har foreløpig vist seg å være temmelig begrenset.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.