KARRIERE

FAD valgte Killengreen

Politidirektøren blir Norges mektigste IT-byråkrat.

4. feb. 2011 - 11:46

Politidirektør Ingelin Killengreen (63) ble i dag utnevnt til departementsråd i fornyingsdepartementet, den øverste stillingen i embedsverket. Utnevnelsen er gjort i statsråd og kommer fire dager etter søkerlisten ble offentliggjort.

Politidirektøren var som kjent et den antatt sterkeste kandidaten til stillingen. Nå blir hun Norges mektigste IT-byråkrat.

- Jeg er veldig glad for at vi får en ny departementsråd som har bred og solid ledererfaring. Som direktør for Politidirektoratet gjennom 10 år og politimester i Oslo fem år før det har hun vært en markant, synlig og tydelig leder, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Enda før det har Killengreen, som er utdannet jurist, bekledt ulike lederroller i Justisdepartementet, blant annet departementsråd i perioden 1993 - 1994.

Departementsråden er direkte underlagt statsråden. Aasrud får utvilsomt en sjefsbyråkrat med solid erfaring fra statlig forvaltning.

- Det er viktig i jobben hun nå skal inn i, sier fornyingsministeren.

Stillingen innebærer øverste embedsansvar i et departement med bredt ansvarsområde: IT-politikk og fornying av offentlig sektor, konkurransepolitikk, arbeidsgiveransvar i staten, samt kirke- og samespørsmål.

Killengreen overtar etter Karin Moe Røisland som går av med pensjon. Det er foreløpig ikke bestemt når Killengreen vil tiltre sin nye stilling.

Skeptisk IT-bransje

Da digi.no spekulerte i denne ansettelsen tidligere i uken hadde både protestbevegelsen Stopp datalagringsdirektivet og bransjeorganisasjonen IKT-Norge motforestillinger til Killengreen i denne rollen, sett med IT-øyne.

I ti år har hun tross alt ledet en ordensmakt med store IT-utfordringer.

- Spørsmålet er om Killengreen ikke var i stand til å rydde opp i politiets elendige IT-infrastruktur eller om rammebetingelsene hennes var håpløse, sa teknologikommentator og leder for StoppDLD, Anders Brenna.

- Hun har ikke vært helt heldig med IT-prosjekter i eget direktorat, men kan ha lært av lært av motgangen, mente direktør for myndighetskontakt Hallstein Bjercke i IKT Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.