JUSS OG SAMFUNN

FAD vil møte Apple

IT-minister Rigmor Aasrud positiv til selskapets henvendelse.

Lytter til innspill fra IT-bransjen: FAD-statsråd Rigmor Aasrud skal i 2012 legge fram en strategi for Norges digitale agenda. Den skal fremme innovasjon, verdiskaping og samfunnsutvikling med bruk av IT.
Lytter til innspill fra IT-bransjen: FAD-statsråd Rigmor Aasrud skal i 2012 legge fram en strategi for Norges digitale agenda. Den skal fremme innovasjon, verdiskaping og samfunnsutvikling med bruk av IT. Bilde: Per Ervland
5. jan. 2012 - 08:25

Apple har invitert seg selv til et møte med statsråd Rigmor Aasrud, i fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD).

Hensikten er å gi innspill til en nasjonal digital agenda, altså et forsøk å påvirke regjeringens IT-politikk.

Apple deltok ikke på idédugnaden for arbeidet med det offentlige styringsdokumentet, slik det brede lag av norsk og internasjonal IT-bransje har gjort.

Apples norgessjef Arne Odden i et eldre bilde fra 2006. Den gangen fikk han både lov til å prate med pressen - og la seg avfotografere. <i>Bilde: Stian Sønsteng/Fagbladet Elektronikkbransjen</i>
Apples norgessjef Arne Odden i et eldre bilde fra 2006. Den gangen fikk han både lov til å prate med pressen - og la seg avfotografere. Bilde: Stian Sønsteng/Fagbladet Elektronikkbransjen

Likevel føler selskapet behov for å uttrykke at de har «mye å bidra med når det gjelder framtidens IT-landskap», som selskapets ellers tause norgessjef Arne Odden skriver i et brev til IT-ministeren.

    Les også:

Odden har ikke ønsket å svare på digi.nos henvendelser, og kan dermed ikke gjøre rede for hva han mener når han i brevet skriver at Apple «ser store muligheter med innovativ ny tankegang for IT-bruk, både innen det offentlige, undervisningssektoren, helsestell, bedrifts- og privatmarkedet».

- Politisk ledelse i FAD er positiv til å møte Apple, slik selskapet har bedt om, skriver departementets kommunikasjonsjef Frode Jacobsen til digi.no.

Når møtet vil finne sted er enda ikke avklart, ei heller om pressen får være til stede. Ifølge Jacobsen vil det være mest naturlig om media først i forlengelsen av møtet får anledning til å komme inn og stille spørsmål.

Resten av saken er en studie i hvordan verdens mest verdifulle teknologiselskap aldri svarer, med mindre det er snakk om produktnyheter – også da med egen stram regi.

- Vi avböjer att kommentera

Apple Norge gjorde det klart at de ikke ønsker å uttale seg i saken. Det gikk ikke bedre da vi ble henvist til Stockholm-kontoret.

- Hvilke tanker ønsker Apple å dele med fornyingsminister Rigmor Aasrud?

- Vi avböjer att kommentera, sier nordisk presseansvarlig i Apple, Petter Ahrnstedt.

- Hva slags innovativ ny tankegang for IT-bruk, blant annet innen det offentlige, sikter dere til?

- Vi avböjer att kommentera.

- Men dere har sendt et brev der dere inviterer dere selv til norske myndigheter for å gi innspill til en nasjonal digital agenda?

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

- Det är samma svar. Vi avböjer att kommentera brevet helt enkelt, sier Apple-representant Ahrnstedt til digi.no.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.