Fædrelandsvennen inn i Internett-selskap

Cell-brud Mandator og mediekonsernet Fædrelandsvennen går inn på eiersiden i Pragma, et sørlandsfirma som utvikler og driver kundetilpassede Internett-løsninger for privat og offentlig sektor.

Mandator har inngått en intensjonsavtale om å overta 40 prosent av aksjene i Pragma, med opsjon på å kjøpe ytterligere 11prosent innen utgangen av 2001. Kjøpet inngår i venturekapitalsatsningen innenfor Mandator Innovation.

Fædrelandsvennen overtar dessuten 34 prosent av Pragma-aksjene, mens grunnleggerne av selskapet sitter på de resterende 26 prosent.

- Fædrelandsvennen er i dag Sørlandets ledende mediebedrift. Med vår eierposisjon i Pragma AS får vi tilgang til et kompetansemiljø for videre å styrke sin utvikling innen Internett og nye medier, sier administrerende direktør i Fædrelandsvennen AS, Lars Erik Torjussen, i en pressemelding.

Pragmas forretningsidé er å utføre systemintegrasjon basert på Internett-teknologi for å integrere eksisterende dataløsninger i bedrifter. Selskapet ble etablert i 1997 og består i dag av ti personer. Selskapet utvikler og driver kundetilpassede løsninger for privat og offentlig sektor, deriblant e-handelsløsninger, interaktive hjemmesider til skreddersøm for blant annet shipping, entreprenørbransjen og helsesektoren.

Til toppen