BEDRIFTSTEKNOLOGI

Færre DOS-angrep enn før

IT-bransjen ser ut til å ha fått stoppet mye av de lammende denial-of-service-angrepene. Her er årsakene:

10. mai 2002 - 12:27


Les også:


Men utover høsten i fjor ble det stille og siden har det ikke dukket opp noen større angrep mot kjente, store nettsteder. Verken Dag Tore Hov i Mnemonic eller Norman-sjef Henning Hansen kan huske på noen omfattende DOS-angrep det siste halve året.

Men noen sikkerhetseksperter mener at det fortsatt gjennomføres mange DOS-angrep mot mindre kjente nettsteder.

Les også:


- Mange av Internett-leverandørene har opprettet systemer som kan stoppe angrepene på ruter-nivå ved å sperre trafikk fra de adressene som angrepene kommer fra, sier Hov.

- Økt fokus på både DOS-angrep, virus og generell hacking gjør nå at mange IT-sjefer har gjennomgått sine systemer og tettet igjen mange hull. Dermed får ikke hackere installert så mange DOS-agenter og angrepene blir ikke kraftige nok, mener Hansen.

- Du får aldri tettet alle Internett-servere, men nå har vi fått tettet igjen nok og vi har ikke sett noen store angrep det siste halve året, sier Hansen.

Hov har en annen, bakenforliggende forklaring.

- Under dotcom-perioden var det ofte mye nybegynnere og lite erfarne HTML-programmerere som satte opp Internett-tjenestene. Etter hvert har de mer erfarne IT-konsulentene og sikkerhetsfolkene kommet til og tettet mange av hullene, sier Hov og får støtte fra Hansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.