JUSS OG SAMFUNN

Færre enn 700 abonnerer på TDN-nyhetene

I underkant av 700 aktører abonnerer på TDNs nyheter på Internett. Det oppgir administrativ leder Finn Lund til digi.

Herman Berg
12. juni 1997 - 16:08

TDNs to nyhetsprodukter ble lansert på Internett i fjor. TDN Kraft oppsto som en onlinetjeneste i 1993 og ble tilrettelagt for nettet ved inngangen til fjoråret. Næringslivstjenesten TDN Ajour kom på plass i juni 1996.

Administrativ leder Finn Lund i TDN Nyhetsbyrå opplyser til digi at tallet på aktører som abonnerer på de to tjenestene ligger på i underkant av 700 for de to nyhetstjenestene per mai 1997. TDN Kraft koster 18.000 kroner året, mens TDN Ajour har en årlig abonnementspris på 1.800 kroner.

- Rundt halvparten av disse abonnerer på TDN Kraft, sier Lund. Han karakteriserer tjenesten som en stor suksess med 100-talls meldinger som blir pumpet ut til kraftmarkedet hver arbeidsdag.

- Vi er markedsleder i Norden i dette segmentet. Jeg regner med at vi klarer å få ut mellom 400 og 600 meldinger i uken om alt fra vannstander til personalsaker.

Nyhetstjenesten TDN Ajour, som kun koster en tidel av søsterproduktet, har likevel ikke greid å karre til seg mer enn 350 abonnenter i løpet av det året produktet har vært på nettet. Hovedmålgruppene er næringslivsledere og mindre investorer.

- TDN Ajour er light-versjonen av TDN Finans og TDN Kraft, pluss at det blir lagt ut endel egne nyheter. Redaksjonen fungerer mer som en desk som redigerer saker, sier Lund som likevel setter stor pris på produktet:

- Konkurrenten Finansavisen er jo eksempelvis store brukere av tjenestene på TDN Ajour. Vi trenger absolutt disse pengene, sier Lund.

TDN Finans er det tredje produktet som befinner seg i porteføljen til TDN Nyhetsbyrå AS. Nyhetstjenesten er tilgjengelig på Oslo Børs, men også tilgjengelig på nettet i en prøveversjon med tre oppdateringer daglig og 15.000 kroner i abonnementspris.

Foreløpig er det usikkert om en kontinuerlig nyhetstjeneste blir lansert på nettet.

TDN Nyhetsbyrå er et datterselskap av AS Norges Handels og Sjøfartstidende som også gir ut Dagens Næringsliv.

* se også korreksjon fra TDN under "beslektede artikler" i høyre margen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.