Færre kjøper Photoshop

Adobes flaggskip selger dårligere, overskuddet stuper 41 prosent.

Færre kjøper Photoshop

Adobes flaggskip selger dårligere, overskuddet stuper 41 prosent.

Adobe melder om dramatisk svikt i fortjenesten, grunnet lavere interesse for selskapets kjerneprodukt, samlepakken Creative Suite (CS).

Denne pakken inneholder kjente grafiske verktøy som Photoshop og Illustrator, og ble lansert i ny versjon i september.

Med versjon CS4 ventet programvaregiganten vekst i omsetningen, men lanseringstidspunktet traff midt i finanskrisen.

Selskapets tall for årets andre kvartal er nå klare. Omsetningen havner på drøyt 704 millioner dollar, ned 21 prosent fra andre kvartal i fjor.

Samtidig stuper overskuddet til 126,1 millioner dollar, ned hele 41 prosent fra 214,9 millioner dollar i fjor. Driftsmarginene er også ned fra 29,3 prosent til 22,9.

Adobe-sjef Shantanu Narayen opplyser at salget av CS4 er rundt 20 prosent lavere enn det var for CS3 etter tilsvarende tid på markedet. Salget av selskapets Acrobat-produkter skal også ha blitt rammet hardt av de økonomiske nedgangstidene.

Programvareselskapet har på forhånd varslet om skuffende salg, og resultatene var ifølge Wall Street Journal på linje med det markedet hadde forventet. Likevel falt selskapets aksjekurs med rundt tre prosent etter kvartalstallene ble kunngjort.

Tidligere i år meldte Adobe at de kutter 600 stillinger for å omstrukturere selskapet som følge av det skuffende salget.

    Les også:

Til toppen