RESULTATERFINANS

Færre store IT-selskaper på Oslo Børs

Oppkjøpene tapper Oslo Børs for store IT-selskaper. Så langt i år har fire blitt borte og nå forsvinner Visma og Øystein Moan.

14. aug. 2006 - 08:33

Lave renter og gode tider gjør at pengene sitter løst hos store selskaper og investeringsfond. Dette har skapt en rekke store oppkjøp, noe som gjenspeiler seg i en kortere liste av børsnoterte norske IT-selskaper.

Her er listen så langt: Nextgentel ble kjøpt av TietoEnator, Allianse ble kjøpt av ErgoGroup, Opticom ble omstrukturert og Office Line ble tatt av.

Snart forsvinner også det ene av Norges to store programvarehus, Visma, fra Oslo Børs og Fast blir den ubestride lederen på programvare blant de børsnoterte.

Visma, ledet av Øystein Moan, bygget seg gjennom 90-tallet opp som den ledende norske leverandøren av regnskapssystemer til mellomstore selskaper, blant annet med oppkjøpet av SPCS/PC-Systemer. Visma er et resultat av fusjoner og oppkjøp av hele 50 selskaper innen regnskapsprogramvare og regnskapskontorer.

I mars i år la Vismas store europeiske konkurrent, britiske Sage, inn et bud på rundt fire milliarder kroner. Men Sage ble avvist og så la det britiske investeringsfondet HgCapital inn et bud på 4,32 milliarder kroner og fikk tilslaget.

Visma er i praksis solgt, om noen dager vil generalforsamlingen søke om å bli strøket fra Oslo Børs, forteller finansdirektør i Visma, Tore Bjerkan, til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.