Færre vil ha bredbånd

Det norske markedet kan være mettet, tror SSB.

Færre vil ha bredbånd

Det norske markedet kan være mettet, tror SSB.

For første gang faller antallet bredbåndsabonnenter i Norge. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) i deres ferske internettmåling.

To av tre norske adresser eller 1.586.000 har avtale om fast tilknytning til internett ved utgangen av første kvartal.

Det er opp seks prosent sammenlignet med samme periode i fjor, men målt mot forrige kvartal er det en nedgang på 2.000 abonnement.

- Hele nedgangen er å finne i den private delen av markedet. Bedriftsmarkedet opplever fremdeles en liten økning. Hele 1.435.000 av bredbåndsabonnementene var private, mens bedriftsmarkedet hadde 150.000 slike abonnement, skriver SSB.

Fallet kommer etter at vekstraten i lengre tid har avtatt. Statistisk sentralbyrå regner derfor med at vi kan ha nådd toppen.

- Det kan tyde på at markedet er i ferd med å bli mettet. Samtidig kan denne tendensen ha blitt forsterket av økt konkurranse fra mobile bredbånd og av den økonomiske nedgangen, bemerker SSB.

Ønsker mer fart

Rapporten viser også at brukere velger stadig raskere bredbånd. Andelen private bredbåndsabonnent med en hastighet over 8 megabit/s er nå hele 19 prosent, en vekst på 17 prosent fra forrige kvartal. Tilsvarende tall for bedrift er 6 prosent, uendret fra fjerde kvartal 2008.

Andelen med hastigheter under 512 kilobit/s er også uendret fra forrige kvartal.

    Les også:

Til toppen