JUSS OG SAMFUNN

Fagbladredaktør: - Skviset av Telenor og SOL

Ansvarlig redaktør i bladet Maleren tror ikke publikasjonen vil overleve årtusenskiftet på web. Han skylder på Telenor Nextel og Scandinavia Online.

Herman Berg
31. des. 1999 - 12:47

Knut Randem er ansvarlig redaktør av tidsskriftet Maleren, en publikasjon som befinner seg i floraen av blader innen norsk fagpresse. Gjennom Den norske Fagpresses Forening har de kunnet publisere på web i flere år.

Fagpressen forhandlet fram en avtale med daværende Telenor Online om publisering på nett via et redaksjonelt system som Telenor satt med. I systemet skal det imidlertid ikke være tatt høyde for tidspunkt etter 31. desember 1999.

Når vi entrer et nytt årtusen er redaktøren altså ikke like sikker om han vil kunne benytte Maleren på web.

"Ettersom vi ikke får svar på vårt siste brev til de til selskapene (SOL og Telenor Nextel - red.anm.), har vi vært nødt til å gå ut fra at publiseringsverktøyet ikke vil fungere fra årsskiftet. Vi har derfor henvendt oss til aktuelle leverandører for å få alternative tilbud", skriver han på Malerens forside.

Han sier han sommeren og høsten 1998 fikk brev fra både SOL og Telenor Nextel at kundeforholdet skulle overføres til Nextel. SOL kvittet seg etter hvert med webhotellfunksjonene sine etter at de hadde overtatt mange blader til sin egen "aviskiosk" etter fusjonen i 1997.

Ifølge Randem har Nextel i 1999 fått nye henvendelser fra Maleren og nektet for at fagpressekundene er blitt overført til dem. I stedet skulle de ha hevdet at fagpressen var på vei over til en annen internettleverandør. SOL på sin side har vist til at Nextel har tatt over.

Redaktøren har vært bekymret for at ikke publiseringssystemet skulle takle årtusenskiftet og sier han tidlig i 1999 tok kontakt med de to partene.

Dermed konkluderer redaktøren med at ingen av de to vil vedkjenne seg at det er et kundeforhold, og Maleren har derfor kontaktet nye webleverandører.

"Når dette skrives har vi derfor ikke den minste anelse om publiseringsverktøyet vil virke i 2000." skriver han og ber om at leserene utviser tålmodighet og sjekker innom en eller annen gang på nyåret for å sjekke om der på nett eller ikke.

I det minst velger redaktøren "å tro at alle våre tidligere publiserte artikler er tilgjengelige(?)"

Han satser på at han har funnet en ny leverandør som har lagt publikasjonen på en ny server innen første uken i det nye året er omme.

Det har i dag, på nyttårsaften, ikke lykkes oss å få tak i representanter for SOL eller Telenor Nextel for kommentarer. digi.no lover å komme få tilsvar fra de berørte partene i år 2000.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.