JUSS OG SAMFUNN

Fagforening for intranett-boikott

NRKJ, den lokale fagforeningen til NRK-journalistene, anbefaler medlemmene å benytte Norsk Journalistlags hjemmesider under lønnsforhandlingene. NRKJ mener NRK-ledelsen har utnyttet intern-nettverket til regelrett propaganda.

Herman Berg
29. okt. 1997 - 18:24

- Ledelsen har drevet reinspikka propaganda på intranettet. Vi anbefaler medlemmene våre å benytte NJs hjemmesider i stedet for våre egne, sier nestleder Eva Stabel i NRKJ til digi.no.

- Det har faktisk gått så langt at ledelsen har fått på pukkelen av meklingsmannen, hevder hun.

- Dette er helt ukjent for meg, sier fungerende informasjonsdirektør Rolf Pettersen til digi.no. Informasjonsavdelingen har det redaksjonelle ansvaret for intranett-tjenesten Torget i NRK, og informasjonsdirektøren fungerer som ansvarlig redaktør.

- Jeg føler at vi har kommet med kjønnsnøytral, saklig og skikkelig informasjon på intranettet vårt, sier han og avviser at de løper ledelsens ærend.

- Fagforeningene står fritt til å ta kontakt med oss hvis det er ting som skal ut. Jeg tar det forbehold at disse klagene har gått langt over mitt hode. Men vi har ikke registrert noe misnøye, sier Pettersen.

Nestleder i NRKJ, Eva Stabel, står på sitt og mener at Pettersen ikke er rette person å snakke med.

- Dette er forhold som er tatt opp mellom forhandlerne i NRK og sentrale medlemmer i NRKJ. Ledelsen har benyttet alle de kanalene de har for å fram med sitt budskap. Blant annet ligger det ute en melding om at alle NRK-ansatte som nå er på reise, må legge ned arbeidet øyeblikkelig hvis det blir streik. Og betale tilbaketuren selv, sier hun.

NJ-medlemmene i NRK er klare for streik fra midnatt torsdag hvis det ikke kommer noe resultater ut av lønnskampen. Forhandlingene ble brutt etter langvarige forhandlinger om et nytt lønnssystem.

Av naturlige grunner har det ikke vært mulig å fått tak i den nøytrale meklingsmannen i oppgjøret for å få bekreftelse om at det har vært en konflikt om intranettinformasjonen til NRK og at han faktisk har foretatt en irettesettelse overfor NRK-ledelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.