Fallende minnepriser kan knekke danske Memory Card

Fallende minnepriser og usalgbare lagre har ført den danske produsenten av minnebrikker, Memory Card, ut i en krise som kan føre til at selskapet må selges.

Fallende minnepriser og usalgbare lagre har ført den danske produsenten av minnebrikker, Memory Card, ut i en krise som kan føre til at selskapet må selges.

Fredag sendte Memory Card Technology ut en pressemelding om "vesentlig senking av forventet omsetning og resultat for regnskapsåret 2000-2001". Selskapets regnskapsår løper fra 1. juli. Kvartalet fram til 30. september ga et underskudd på 229 millioner danske kroner av en omsetning på 419 millioner. I november ble det advart at underskuddet for kvartalet fram til 31. desember kunne komme opp i 195 millioner kroner, mot tidligere antatt 170 millioner kroner.

Fredagens advarsel inneholder ingen nye anslag om hvor stort årets underskudd kan bli. Regnskapet for kvartalet fram til 31. desember skal først offentliggjøres 20. februar. Selskapet er i ferd med å telle opp lagerbeholdningen for hånd. Beholdningen skal så verdsettes i tråd med gjeldende markedspriser. Minnebrikker faller stadig i verdi, og Memory Card er innforstått med at store deler av beholdningen kan i praksis være uselgelig.

Ifølge Politiken er den samlede gjelden på minst 500 millioner kroner. En redningsaksjon i fjor høst berget selskapet midlertidig gjennom en omstrukturering av gjeld. Denne gangen kan den eneste muligheten være å være å selge hele virksomheten.

Aksjekursen fredag var 80 kroner, mot 475 kroner fra tiden før krisen slo ut. I et forsøk på å motivere selskapets administrative ledelse til større kreativitet, har styret innvilget dem aksjeopsjoner til en kurs på 100 kroner, med innløsning fra 31. oktober 2003.

Til toppen