Fallende salg, men Seagate-tallene bedre enn ventet

Seagate Technology Incorporated la onsdag fram tall for første fiskalkvartal viser fallende omsetning på formidable 18 prosent til halvannen milliard dollar, sammenliknet med samme periode i fjor. Fortjenesten per aksje havnet på 19 cent per aksje, som dog er bedre enn det markedet hadde ventet.

Med utgangspunkt i 12 analytikeres forventninger, la First Call tirsdag fram en estimert Seagate-fortjeneste på 17 cent per aksje, to cent lavere enn det de endelige tallene viste da Seagate la fram regnskapet for første fiskalkvartal i dag.

Verdens største disk-produsent har fått hard medfart det siste året, ikke minst på grunn av at stadig flere PC-produsenter nedskalérer produksjonsnivået for å håndtere en situasjon der marked flommer over av populære billig-PCer til under 1000 dollar.

I første fiskalkvartal tok Seagate ekstraordinære kostnader på 77 millioner dollar som følge av oppkjøpet av Quinta Corporation. I tillegg brukte Seagate syv millioner dollar på å kvitte seg med sin egen toppsjef, Alan Shugart - en operasjon Seagate selv helst betegner som "Shugarts løsrivelse" fra selskapet...

Inklusive disse kostnadene gikk Seagate med 30 millioner dollar i underkudd i første kvartal, eller et resultat per aksje på 12 cent.

Seagate er, ifølge ZDNET Inter@ctive Investor, fremdeles på leting etter en kjøper for Livingston, Seagates brikkeproduksjonsfasiliteter i Skottland. Avhengig av om selskapet finner en kjøper, og hva denne eventuelt er villig til å gi, kan det bli på tale med ytterligere ekstraordinære kostnader for Seagate i andre kvartal, som avsluttes 1. januar 1999.

Den minste av Seagates i alt seks fabrikker i Thailand ble forøvrig stengt den 30. september i år, en operasjon som innebar en overflytting av 1500 arbeidere til en annen av selskapets anlegg i landet, skriver Bloomberg News.

Til toppen