Falsk AOL prøvde å svindle nettbrukere

Et svindelaktig selskap skal ha samlet kredittkortnumre ved å utgi seg for å være America Online. Norske NamePlanet fikk stoppet kjeltringene.

Et svindelaktig selskap skal ha samlet kredittkortnumre ved å utgi seg for å være America Online. Norske NamePlanet fikk stoppet kjeltringene.

Det var norskeNamePlanet, en tjeneste som tilbyr personlige e-postadresser, som avslørte svindelen. Et selskap skal ha samlet kredittkortnumre ved å utgi seg for å være USAs største portal, America Online (AOL).

Uvanlig høy trafikk gjennom serverne til NamePlanet, og da spesielt fra én e-postkonto, førte til mistanken. I e-posten ble AOL-kunder oppfordret til å gå inn på en webside som var en nøyaktig kopi av hjemmesiden til AOL. Brukerne ble der bedt om å skrive inn informasjon om kredittkortet sitt. Svindlerne rakk ikke å sende mange e-postmeldinger før utsendelsene ble stoppet, skriver NamePlanet i en pressemelding.

NamePlanet informerte de berørte partene om hendelsen, og siden er nå fjernet.

- Denne hendelsen bekrefter at surfere på nettet må være forsiktige med hvor de gir fra seg informasjon om kredittkort. Hos seriøse internettbutikker er

det ikke farlig, men det er dessverre alltid noen som prøver å lure til seg penger. De som besøkte den falske nettsiden (som opererte på denne adressen: aolbillingmainoffice.cjb.net) og ga fra seg informasjon bør snarest kontakte utstederen av kredittkortet, råder NamePlanet-sjef Lars-Odin Mellemseter.

Til toppen