Falsk e-post lurer dansker

København (NTB): Pass deg, hvis du mottar en e-post med tilbud om gratis beskyttelse mot søppelpost! Du kan bli fralurt kodene til nettbanken din, advarer danske finansmyndigheter og sikkerhetseksperter.

Når man åpner e-posten og vedlegget som følger med, åpner man samtidig et skjult program som leter etter slike koder på datamaskinen. Den beste sikkerheten mot slike angrep er et antivirusprogram som alltid kjører og oppdateres løpende, skriver Politiken.

– Mailen skal angivelig være sendt fra sikkerhetsselskapet F-secure. Men i virkeligheten stammer den fra kriminelle som vil lokke mottakerne til å åpne vedlegget og dermed sette dem i stand til å lure til seg passord og koder, het det på Politikens nettsider tirsdag.

I søppelposten oppgis avsenderadressen supportdate@f-secure.com, og det heter at «data er tilføyd og sendt med denne beskjeden». Men det virkelige og høyst seriøse selskapet F-secure har ikke noe med saken å gjøre, understreket København-avisen.

F-secure har undersøkt saken og kommet fram til at søppelposten er sendt gjennom en server i Ukraina. Vedlegget inneholder en såkalt trojaner, som åpner en elektronisk «bakdør» i datasystemet og dermed slipper inntrengerne inn.

    Les også:

Til toppen