Falsk virusadvarsel fra politiet rir igjen

Kjedebrevet som ikke vil dø.

20. jan. 2010 - 13:22

Et gammelt og falskt virusadvarsel signert en norsk politimann spres nok en gang til mange tusen brukere.

E-postmeldingen dukket opp allerede i september 2008, og spredte seg raskt nettopp fordi advarselen var signert en overordnet i Politiets data- og materielltjeneste.

Viruset som omtales finnes ikke og innholdet er det reneste vås.

Meldingen er en norsk variant av et enda eldre kjedebrev som har figurert verden over helt siden 2001.

I helgen dukket det norske kjedebrevet opp igjen, etter en masseutsendelse lørdag morgen av én enkelt person (vi nevner ingen navn).

Etter det digi.no vet sendte vedkommende e-postmeldingen til mer eller mindre et samlet brukermiljø i kollektivbedriftene på Østlandsområdet, inkludert alle ansatte i Oslo Sporveier (nå Ruter).

Kilder vi har vært i kontakt med har mottatt den samme meldingen fra flere avsendere, og alt tyder på at spredningen nå er godt igang.

Vi gjentar derfor oppfordringen om å slette den falske advarselen, og ikke sende meldingen videre.

Da digi.no første gang skrev om dette kjedebrevet kontaktet vi den norske politimannen. Han var lett å få tak i, ettersom brevet var signert med både navn, avdeling, telefonnummer og e-postadresse.

- Jeg fikk meldingen av en kollega som jobber på et IKT-kontor, og sendte den videre til kona, fortalte den angrende mannen.

Dermed ballet det på seg. Vedkommende hadde neppe sett for seg at meldingen han videresendte ville sirkulere til så mange tusen brukere, og fortsetter å gjøre det snart halvannet år senere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.