TELEKOM

Falske basestasjoner avslørt i Sverige

Funn ved regjeringskontorene.

OVERVÅKET? Statsminister Stefan Löfven under en tidligere pressekonferanse i regjeringskontorene på Rosenbad. Ifølge avisa Dagens Nyheter er det trolig falske basestasjoner i området.
OVERVÅKET? Statsminister Stefan Löfven under en tidligere pressekonferanse i regjeringskontorene på Rosenbad. Ifølge avisa Dagens Nyheter er det trolig falske basestasjoner i området. Bilde: Pontus Lundahl/NTB scanpix
17. des. 2014 - 23:09

Stockholm (NTB-TT): Det er funnet falske basestasjoner ved de svenske regjeringskontorene, etter at avisa Dagens Nyheter satte i gang undersøkelser.

Avisa har brukt de samme metodene som Aftenposten benyttet for å finne det som sannsynligvis er såkalte IMSI-fangere rundt sentrale bygninger i Oslo.

Dagens Nyheter har foretatt flere stikkprøver i den svenske hovedstaden, og området rundt regjeringskontorene på Rosenbad skiller seg markant ut. Det kreves imidlertid ytterligere undersøkelser for å slå fast med sikkerhet at det dreier seg om falske basestasjoner.

Säpo, det svenske politiets sikkerhetstjeneste, er informert om funnene.

– Vi kommer til å jobbe videre med dette, men hva vi setter i verk at spesifikke tiltak, kan vi ikke komme inn på, sier Åsa Nilsson i Säpo.

I Norge har skal Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforske om det dreier seg om ulovlig etterretningsvirksomhet til fordel for fremmede stater. Også Oslo politidistrikt etterforsker saken. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.