Falske sikkerhetsapper til Windows Phone

Ble solgt gjennom Microsofts app-butikk.

Nok en gang har det blitt oppdaget falske applikasjoner i Windows Phone Store.
Nok en gang har det blitt oppdaget falske applikasjoner i Windows Phone Store. Bilde: Securelist.com
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mai 2014 - 14:35

Google har blitt kritisert for slapp kontroll over hva som slipper inn av apper i Google Play, men tilsynelatende er ikke kontrollen så veldig mye bedre i Windows Phone Store.

Kaspersky Lab oppdaget nylig en app ved navnet Kaspersky Mobile i den russiske utgaven av Windows Phone Store. Problemet med denne var at den ikke var utgitt av selskapet selv, men av en Oguzhan Batmaz. Det ser ikke ut til at appen gjør noe annet enn å vise noen progresjonsfelt. Sannsynligvis dreier det seg ikke om skadevare, men brukerne blir svindlet likevel. For Kaspersky Mobile må kjøpes for 149 rubler (omtrent 25 kroner) før den kan lastes ned.

Det hele minner mye om Virus Shield, som ble funnet i Google Play i begynnelsen av april. Også dette en falsk sikkerhetsapp som kostet penger, men som etter alt å dømme ikke gjorde annen skade. Den ble raskt fjernet fra Google Play, og de uheldige brukerne som hadde betalt for den, fikk refundert summen av Google.

Interessant nok var Virus Shield også blant navnene på falsk apper som Oguzhan Batmaz har fått godkjent i Windows Phone Store. Dette kommer i tillegg til apper som Mozilla Mobile, Google Chrome Pro, Opera Mobile, Safari Mobile og Avira Antivir. Batmaz har tatt betalt for samtlige.

Dette er ikke første gang det har blitt oppdaget falske apper i Windows Phone Store. I mars måtte Microsoft fjerne seks apper som bare tilsynelatende var utgitt av Google. Disse kostet 1,99 dollar per stykk.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.