Falskt kjedebrev om Microsoft, AOL og Intel lover pengepremier

Flere utgaver av et kjedebrev om fusjoner eller rettssaker mellom Microsoft, AOL og Intel vil kanskje dukke opp i din e-postboks om ikke lenge.

Hvis du mottar en e-postmelding - gjerne fra noen du kjenner - med tittelen "Fw: PLEEEEEASE READ!!!! It was on the news!", så ikke send den videre, selv om teksten lover at du skal få en drøss med penger fra Microsoft om du gjør det.

digi.no har observert to utgaver, som begge har vært innom svært mange mottare - også norske. Den ene hevder at AOL og Intel vurderer å slå seg sammen, og at formålet med kjedebrevet er å forsikre seg om at AOL er det mest brukte programmet. Når kjedebrevet videresendes, skal Intel kunne registrere videreutsendelsen av meldingen de to påfølgende ukene. Men betalingen skal du av en eller annen grunn få av Microsoft.

Den andre utgaven forteller noe om et samarbeid mellom AOL og Microsoft. Formålet med dette kjedebrevet er å måle om Internet Explorer fortsatt er verdens mest brukte nettleser (som om det skulle være noen tvil). Også i dette tilfellet loves de som videresender meldingene opptil flere hundre dollar fra Microsoft for hver av de du sender til som sender den videre.

Symantec skriver i denne meldingen at leserne anbefales ikke å sende meldingene videre, siden det kun er snakk om en spøk.

Spam er allerede et stort problem for mange, om ikke alle deres bekjente også skal bombardere dem med søppelpost.

Les mer om: