FORBRUKERTEKNOLOGI

Fanger opp det bilføreren går glipp av

Et integrert videokamera i Blaupunkts nye navigasjonsenheter skal løse et utbredt problem.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. sep. 2008 - 10:42

Et problem mange opplever når de kjører bil, er man ikke får med seg alle skiltene langs veien. Dette kan skyldes blant annet uoppmerksomhet eller at det rett og slett er for mange skilter å forholde seg til på ett sted.

Blaupunkt har grepet fatt i dette problemet og lanserte i går med to nye bilnavigasjonsenheter som skal løse deler av dette problemet.

De to nye enhetene, Travelpilot 500 og 700, er utstyrt med et eget videokamera. Bildene fra dette kameraet vises direkte på skjermen til enheten, i stedet for 3D-kart, men sammen med den vanlige informasjonen om hvor man er og i hvilken retning man skal kjøre.

Men i tillegg registrerer enhetene også skilt som forteller om den faktiske fartsgrensen og viser dette kontinuerlig på skjermen. Mange navigasjonsenheter kan fortelle om fartsgrenser basert på hva som er oppgitt i kartdataene, men ikke sjelden endres slike fartsgrenser på grunn av ulike forhold, for eksempel veiarbeid.

De to modellene er utstyrt med en 500 MHz tokjernet prosessor og 8 gigabytes harddisk. De støtter også SD-kort og leveres med kart over drøyt 40 land. Enhetene har innebygd støtte for WLAN og toppmodellen støtter i tillegg digital TV basert på DVB-T.

Begge modellene har en veiledende pris på mellom 4000 og 5000 kroner.

Blaupunkt Travelpilot 500 og 700 viser selve veien og de registrerte fartsgrensene på skjermen.
Blaupunkt Travelpilot 500 og 700 viser selve veien og de registrerte fartsgrensene på skjermen.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.